Trainen


Stel nou dat jouw werknemers heel veel kwaliteiten hebben. Daarnaast vind je dat zij zich moeten ontwikkelen en dus volgen zij elk jaar een aantal trainingen om hun potentieel te vergroten. Goede zaak! Maar train je je mensen er ook op zodat zij deze (nieuwe) vaardigheden kunnen toepassen als het anders gaat dan zij verwachten?

Want hoe zit het met de communicatieve vaardigheden wanneer mensen onder tijdsdruk staan? Waar gaat de aandacht dan naartoe en overziet men dan nog wel het hele plaatje? En presteer je dan nog wel zo goed als je eigenlijk zou kunnen?

Ik maak mensen niet persé beter. Wel train ik mensen om ze constanter te laten presteren. Daar ligt namelijk veel meer winst. Veel te vaak werken mensen door omstandigheden maar op 50% van hun eigenlijke niveau. Ze laten lang niet altijd zien wat ze eigenlijk kunnen. Het wordt veroorzaakt door en zorgt  weer voor stress en ontevredenheid. Doodzonde want dit is trainbaar.

Sport is de herkenbare basis van de training. Eigenaarschap is het doel. De vertaalslag naar de werkplek en privésituaties maakt het dagelijks toepasbaar in elke werkomgeving. Ben je nieuwsgierig? Vul dan het onderstaande formulier in en ik neem contact met je op.

Lionel Messi is de beste voetballer van de wereld. Hij kan verschrikkelijk goed voetballen. Maar wat hem vooral zo goed en waardevol maakt is dat hij dit elke week laat zien.