Waardebepaling achteraf: slim of niet? Een onderzoek.

,,Dus ik mag de hoogte van je factuur bepalen? Nadat je gesproken hebt, dus je komt sowieso? Weet je het zeker? En wat als je nou niet tevreden bent?” Het is de reactie die ik krijg nadat ik een van mijn opdrachtgevers vertel dat hij mijn tarief achteraf mag bepalen. Hij als opdrachtgever bepaalt de waarde van mijn lezing en heeft dus alle kosten in eigen hand. Desondanks zorgt het voor verwarring maar tegelijkertijd ook voor een leuk gesprek. Over een onderwerp dat normaal lastig is aan te snijden: hoe hoog is het tarief?

chemistry_laboratory_flask_beaker_lab_potion_glassware_chemical_experiment_flat_design_icon-256Waardebepaling achteraf. Ik heb er nu een paar keer mee geëxperimenteerd en telkens gebeurde er iets bijzonders. Het maakte mij nieuwsgierig. Is het slim hiervoor te kiezen? Voor mij als spreker maar ook voor het bedrijf dat mij inhuurt? Ik geloof in het verhaal wat ik vertel dus ik durf dat wel aan. Daarbij, alleen als ik waarde toevoeg heeft mijn bedrijf een toekomst. Anders niet. Een mooie proef op de som dus. Maar ook voor bedrijven lijkt me dit een interessante vraagstelling. Doordat ze zelf de kosten in de hand hebben weten ze zeker dat ze waar krijgen voor hun geld. Goed is goed, slecht is slecht. Het is net topsport. Daarbij kunnen ze op deze manier vrijblijvend testen hoe dit bevalt. Wellicht dat ze deze manier van waardebepaling verder continueren.

Het onderzoek
Om die vraag wat beter te kunnen beantwoorden heb ik besloten waardebepaling achteraf exploratief te onderzoeken. Dat houdt in dat ik voor een bepaalde tijd ga spreken bij bedrijven volgens dit principe en vast ga leggen wat er gebeurt. Hoe reageert men hier aanvankelijk op, wat doet het met de lezing zelf en hoe wordt het achteraf gewaardeerd? Is het tarief hoger, lager of min of meer gelijk? Of zorgt het juist voor andere beloningen? En niet onbelangrijk: zijn het bedrijf en ik tevreden? De bevindingen koppel ik in een rapport terug aan de bedrijven die aan het onderzoek mee hebben gedaan.

Rest mij alleen nog een punt in de tijd te zetten. De helft van 2016 leek mij een mooie datum. Tot 1 juli van dit jaar zal ik bij zoveel mogelijk bedrijven spreken. Zijn dat er vijf, dan is dat wat het is. Maar ik hoop natuurlijk op meer. Voor nu staan er reeds twee op de rol (zie onder). Wil jij als bedrijf meedoen? Vul dan het onderstaande formulier in en ik neem contact met je op!

Waar ik over spreek vind je hier!

Agenda

4 maart
Van Duyn Van der Geer

15 maart
PGA Holland