Voor het blok bij het Ashram College


,,Bram, vind je het leuk om op onze personeelsdag te spreken? Volgens mij vinden onze mensen jouw verhaal interessant.” Ik heb Thijs van Seggelen aan de telefoon, een oud-ploeggenoot van me. Thijs is als docent verbonden aan het Ashram College en organiseert de personeelsdag. Uiteraard was mijn antwoord ja. Maar al te graag kruip ik op een podium om mijn verhaal te vertellen.

Ik kreeg 45 minuten. Prima. Zoals altijd bereid ik me voor door me te verdiepen in het publiek. In dit geval was dat niet heel lastig. Docenten van een middelbare school. Die te maken hebben met studenten. De één gemotiveerd. De ander wellicht wat minder. Al snel kreeg ik door dat ik mijn verhaal mooi op de doelgroep kon aanpassen.

Eenmaal aangekomen begroet ik Thijs en vraag hem in welk lokaal ik mijn laptop kan aansluiten. ,,Lokaal?”, zegt Thijs. ,,Dat lijkt me iets te klein. We zitten in de aula.” Ik kijk hem ietwat verbaasd aan en vraag: ,,Hoeveel mensen nemen dan deel?”

Vijftien minuten later sta ik te wachten voordat ik een podium op mag. Achter dat podium bevindt zich een groot bioscoop scherm waarop mijn presentatie al klaar staat. De directeur kondigt mij aan door de microfoon. Ik loop het podium op, zet mijn microfoon aan en kijk de 150 docenten in de zaal aan.

Over omgaan met onverwachte situaties gesproken. Aan de andere kant, een mooie proef op de som: practice what you preach! Gelukkig pakte het goed uit. Het bovenstaande verhaal brak mooi het ijs. Van een nood een deugd maken is ook een kunst.

Wil je dat ik een keer bij jouw organisatie kom spreken? Klik hier!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *