Interview NOS: de psychologie van het scoren


Voetbal draait om het maken van doelpunten. Maar wat is eigenlijk de psychologische kant van het scoren? En nog interessanter, kunnen spelers zich op dit vlak verbeteren? Ik sprak met Steven Dalebout van NOS Langs de Lijn over de psychologie van doelpunten maken. Het interview kun je hieronder terugluisteren.

Je hoort daarnaast Luuk de Jong (spits PSV en Nederlands Elftal), Sjoerd Ars (NAC Breda) en Peter Houtman (ex Feyenoord) vertellen over hun ervaringen. Daarnaast komt Ton van Boxtel (neuropsycholoog aan de universiteit van Tilburg) aan het woord. Hij vertelt over het effect van het maken van een doelpunt op de hersenen. Interessant!

Vind je dit interessant? Dan is misschien het boek VoetbalPsychologie iets voor jou. Daar vind je hier meer info over.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *